Μαρία Στόκου

Μαρία-Μαύρα Στόκου

Η πορεία μου

Ονομάζομαι Μαρία-Μαύρα Στόκου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πόρο. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου αγαπούσα τα μωρά. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα τη Μαιευτική.

Σπούδασα στην Αθήνα και έκανα την πρακτική μου άσκηση στη Φινλανδία. Οι μαίες εκεί έχουν πολύ διαφορετικό ρόλο, αναλαμβάνουν εξολοκλήρου το φυσιολογικό τοκετό όταν δεν υπάρχουν προβλήματα. Έμαθα τόσα πολλά, είδα τοκετούς όμορφους με σεβασμό και ηρεμία.

Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην «Παθολογία Κύησης» στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάσθηκα στην αίθουσα τοκετών ιδιωτικού μαιευτηρίου της Αθήνας. Αργότερα σε γυναικολογικό ιατρείο στον Πειραιά, όπου συνεργαζόμουν με ιδιώτη γυναικολόγο στους τοκετούς του.

Σήμερα

Πλέον είμαι ανεξάρτητη μαία και ιδρύτρια του μαιευτικού κέντρου “Ο Κόσμος της Μητρότητας” με σκοπό την ενημέρωση και προετοιμασία των νέων μητέρων αλλά και πατέρων για τη γονεϊκότητα.

Επιπλέον, είμαι εκπαιδεύτρια σε ιδιωτικό κολέγιο για την πρακτική άσκηση φοιτητριών μαιών.

Είμαι διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού – IBCLC. Κάτοχος διπλώματος Μαιευτικού επείγοντος ALSO. Κάτοχος διπλώματος Καρδιοτοκογραφίας. Μέλος Ψυχοπροφυλακτικής εταιρίας. Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ IAIM. Μέλος του Attachment Parenting Hellas.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, καθώς πάντα μου άρεσε να ενημερώνομαι για τα νέα δεδομένα στην επιστήμη μου. Πιο ενδεικτικά είναι τα σεμινάρια Spinning babies, Midwifery Today, θηλασμού, προετοιμασίας για τον τοκετό, το βρεφικό μασάζ κ.α σε Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού.

Σήμερα - Ανεξάρτητη μαία

Η φιλοσοφία μου ως μαία είναι ότι το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο για να γεννά, η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια και ο τοκετός είναι μια φυσική λειτουργία του σώματος. Οι επαγγελματίες υγείας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τη γυναίκα για ότι την αφορά ώστε να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις που της ταιριάζουν.

Ο χώρος μου

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Scroll To Top