Ελευθερία κινήσεων στον Τοκετό

Μελέτες δείχνουν πως γυναίκες που αλλάζουν συχνά θέσεις και στάσεις κατά τη διάρκεια του τοκετού πετυχαίνουν μειωμένη διάρκεια του τοκετού, αλλά και επιτυχία στην σωστή κάθοδο του εμβρύου και έτσι ένα φυσιολογικό τοκετό.

Τα αποτελέσματα της βαρύτητας είναι φανερά στην κάθοδο του εμβρύου!

• Το περπάτημα και οι όρθιες στάσεις κατά τη διάρκεια των συστολών έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στο να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι συστολές με συνέπεια την πιο γρήγορη διαστολή του τραχήλου.

• Η μπάλα τοκετού, στην οποία μπορείς να ξαπλώσεις ή να κάτσεις πάνω, μπορεί να βοηθήσει στο να ανοίξει περισσότερο η λεκάνη και να δώσει χώρο στο έμβρυο, αλλά και να ξεκουράσει – ανακουφίσει την επίτοκο.

• Η στάση στα 4 είναι μια ακόμα στάση τοκετού που βοηθά πολύ τις γυναίκες, που πονάνε στη μέση αλλά και στο να στρίψει το κεφάλι του εμβρύου στην κατάλληλη θέση για τον τοκετό. Ακόμα είναι ιδανική για την εφαρμογή μασάζ από τη μαία ή το σύζυγο.

• Η θέση στο πλάι είναι και αυτή πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με ανάσκελα, αφού βοηθά το μωρό να κατέβει και δεν πιέζονται μεγάλα αγγεία της μητέρας, ώστε να νιώθει δυσφορία.

Αυτές και πολλές άλλες διαφορετικές στάσεις που εφαρμόζονται ανάλογα με την επιθυμία της εγκύου και τη θέση του εμβρύου, έχουν καθοριστική σημασία για την ομαλή και γρήγορη εξέλιξη του τοκετού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Scroll To Top