Ψυχολογία της κύησης

Οι συναισθηματικές διακυμάνσεις είναι φυσιολογικές στην εγκυμοσύνη. Πολλές γυναίκες νιώθουν μελαγχολία κάποια στιγμή στην εγκυμοσύνη. Τις περισσότερες φορές οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές τις πρώτες εβδομάδες μπορεί να σας κάνουν ευερέθιστη, μελαγχολική και ανήσυχη.

Οι διακυμάνσεις της διάθεσης υποχωρούν συνήθως στο δεύτερο τρίμηνο, παρ΄ όλα αυτά το να θέλετε να κλάψετε είναι σύνηθες χαρακτηριστικό σε όλη τη διάρκεια.

Τη μια στιγμή μπορεί να είστε ενθουσιασμένη που θα γίνετε μητέρα και την επόμενη να αποζητάτε τη ζωή και το σώμα σας πριν από την εγκυμοσύνη. Ακόμα κι αν επιθυμείτε αυτό το παιδί όσο τίποτα άλλο, θα υπάρξουν στιγμές μελαγχολίας.

Μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα για να βελτιώσετε τη διάθεση σας. Η χαλαρή άσκηση είναι πολύ αποτελεσματική, όπως και λίγος χρόνος έξω στη φύση.

Οι ανησυχίες φαίνονται πιο απλές όταν είστε ξεκούραστη. Θα σας βοηθήσει να βρίσκετε χρόνο να κοιμάστε και να μην εργάζεστε πολλές ώρες. Επίσης, μοιραστείτε τις σκέψεις σας με το σύζυγο σας ή άλλα άτομα που πιστεύετε ότι θα σας καταλάβουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Scroll To Top