Για μία θετική εμπειρία τοκετού

✅ Ο #τοκετός είναι μία φυσιολογική διαδικασία που γίνεται #ενστικτωδώς και δεν χρειάζεται να σου διδάξουν τι πρέπει να κάνεις. Είσαι γεννημένη με αυτή τη #γνώση. #Πίστεψε στην ικανότητα σου, ότι μπορείς να γεννήσεις το μωρό σου.

✅ Παρακολούθησε #προγεννητικά μαθήματα που παρέχουν πληροφορίες για τη #φυσιολογία του τοκετού, τη λειτουργία των #ορμονών, την έκφραση #συναισθημάτων, τη χρήση της αναπνοής και τελικά σε ενδυναμώνουν.

✅ Να είσαι #δραστήρια. Η σωματική δραστηριότητα (#περπάτημα, #άσκηση) στη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά.

✅ Να έχεις #υπομονή. Το σώμα σου γνωρίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την αυτόματη #έναρξη του τοκετού. Απέφυγε την #πρόκληση και τις ιατρικές #παρεμβάσεις, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Το σώμα σου θα ξεκινήσει τον #τοκετό όταν είναι έτοιμο.

✅ Επέλεξε να γεννήσεις εκεί που νιώθεις #ασφάλεια, μαζί με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, με #γνώση για τη #φυσιολογία του τοκετού, #υπομονή και θετική ενέργεια.

✅ Η αλλαγή θέσεων και στάσεων κατά τον τοκετό έχει μεγάλη σημασία για την #κάθοδο και τελικά τη #γέννηση του μωρού.

✅ Φαντάσου τη #μήτρα σου ως ένα πολύ ισχυρό μυ, που μπορεί να συσπασθεί αρκετά, ώστε να βοηθήσει το μωρό σου να #γεννηθεί.

✅ Συνειδητοποίησε την ικανότητα των #κυττάρων του σώματος σου που δημιούργησαν μία νέα #ζωή και νιώσε #δυνατή.

✅ Επέμεινε στο να έχεις χρόνο με το μωρό σου αμέσως μετά τη γέννηση με επαφή #δέρμα με δέρμα, για την #έναρξη του #θηλασμού και την ανάπτυξη ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού με πολύ σημαντικές προεκτάσεις για την υπόλοιπη ζωή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Scroll To Top