Είναι απαραίτητη η μαία στον τοκετό;

Η μαία είναι εκπαιδευμένη επαγγελματίας υγείας για την παρακολούθηση, υποστήριξη και φροντίδα της γυναίκας στη διάρκεια της κύησης, του τοκετού και της λοχείας. Βοηθά την έγκυο να παραμένει υγιής στην κύηση και να γεννήσει χωρίς παρεμβάσεις.

Ο τοκετός είναι μία φυσική διαδικασία του σώματος, που σπάνια απαιτεί κάποια παρέμβαση. Αυτό που η γυναίκα χρειάζεται στον τοκετό είναι να έχει ανθρώπους που να την υποστηρίζουν, να την ενθαρρύνουν, να την ανακουφίζουν και να τη βοηθούν να αισθάνεται ήρεμη και σίγουρη για να την έμφυτη ικανότητα της να γεννά το μωρό της.

Τα επίπεδα πόνου που αισθάνεται κάθε γυναίκα στον τοκετό της ποικίλουν πολύ. Ο πόνος που θα νιώσει επηρεάζεται από το φόβο και το άγχος της, προηγούμενη εμπειρία τοκετού, την κουλτούρα για τον πόνο του τοκετού, την ελευθερία κινήσεων και την υποστήριξη που λαμβάνει. Δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που θα καθορίσει την εμπειρία του τοκετού. Αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη είναι ο σεβασμός και η υποστήριξη.

Επιλέξτε λοιπόν την μαία σας και γνωρίστε την πριν τον τοκετό, συζητήστε μαζί της και εκφράστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Είναι σημαντικό να αναπτύξετε μία σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Scroll To Top