Έναρξη τοκετού

Πώς καταλαβαίνω ότι ξεκίνησε ο τοκετός;

Με την εμφάνιση συντονισμένων συστολών

Η γυναίκα νιώθει σταδιακά την κοιλιά της να πετρώνει για διάστημα 40-60 δευτερολέπτων και μετά να χαλαρώνει. Οι συστολές έχουν τη μορφή κύματος όπως φαίνεται στην εικόνα. Αρχικά, τα κύματα αυτά είναι αραιά και πολύ ήπια και σταδιακά γίνονται πιο πυκνά κι έντονα.

Συστολές μπορεί να νιώθετε πολλές εβδομάδες πριν την έναρξη τοκετού αλλά θα είναι ασυντόνιστες δηλαδή δεν θα έχουν σταθερή συχνότητα εμφάνισης. Το χαρακτηριστικό των συστολών του τοκετού είναι ότι έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

*Η συχνότητα εμφάνισης μετριέται από την έναρξη μέχρι την επόμενη έναρξη.

π.χ. έναρξη συστολής, διάρκεια 50’’, παύση συστολής, μετά από 10’ έναρξη επόμενης συστολής και μετά από 10’ επόμενη κ.ο.κ

Άλλο χαρακτηριστικό των συστολών τοκετού είναι ότι υπάρχει μια εξέλιξη με το πέρασμα του χρόνου. Δηλαδή βλέπετε ότι όσο περνάει η ώρα οι συστολές γίνονται πιο έντονες και πιο συχνές και όχι πιο ήπιες και πιο αραιές.

Εμφάνιση αμνιακού υγρού

Θα νιώσετε διαρροή υγρού και το εσώρουχο σας πιο βρεγμένο.

Μπορεί να βγει αρκετή ποσότητα υγρού ή λιγότερη σιγά –σιγά. Αυτή η διαρροή συνήθως έχει διάρκεια και δεν είναι στιγμιαία.

Η αίσθηση είναι σαν να μην μπορείτε να συγκρατήσετε τα ούρα σας.

Εμφάνιση βλέννης

Αυτό είναι το βύσμα που βρίσκεται στον τράχηλο.

Δεν είναι από μόνο του σημείο έναρξης τοκετού. Θα περιμένετε τα άλλα δύο σημάδια τοκετού που αναφέρθηκαν παραπάνω. Τα οποία μπορεί να εμφανιστούν την ίδια ή τις επόμενες ημέρες.

Όπως και αν ξεκινήσει ο τοκετός σας ένα είναι σίγουρο, ότι θα το αντιληφτείτε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Scroll To Top