Μερικοί μύθοι που αφορούν το μητρικό θηλασμό

Μύθος: η φόρμουλα είναι σχεδόν ίδια με το μητρικό γάλα.

Αλήθεια: η φόρμουλα είναι φτιαγμένη από αγελάδες. Μπορεί να περιέχει βακτήρια, για αυτό είναι βασικό την ώρα της παρασκευής της να την αναμιγνύεται με ζεστό νερό (70 C) προκειμένου να σκοτωθούν. Δεν παρέχει προστασία από λοιμώξεις και άλλες ασθένειες όπως κάνει το μητρικό.

Μύθος: Θα χαλάσει το στήθος μου αν θηλάσω.

Αλήθεια: Η μεγαλύτερη αλλαγή στους μαστούς συμβαίνει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω ορμονών. Η χαλάρωση λοιπόν δεν συμβαίνει από το θηλασμό.

Μύθος: Μερικές γυναίκες δεν παράγουν αρκετό γάλα.

Αλήθεια: Σχεδόν όλες οι γυναίκες είναι ικανές να παράγουν γάλα. Η γρήγορη έναρξη και οι τακτικοί θηλασμοί όταν επιθυμεί το μωρό σας θα σας δώσει το καλύτερο ξεκίνημα για την παραγωγή επαρκούς ποσότητας.

Μύθος: Ο θηλασμός πονάει.

Αλήθεια: Ο θηλασμός είναι ο φυσικός τρόπος να ταΐσετε το μωρό σας και δεν πρέπει να πονάει. Αν νιώθετε πόνο, συνήθως οφείλεται σε λανθασμένη προσκόλληση του μωρού στο στήθος.

Μύθος: Οι θηλές μου είναι επίπεδες ή εισέχουσες και δεν θα μπορώ να θηλάσω.

Αλήθεια: Οι θηλές μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Η επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό σας αμέσως μετά τον τοκετό θα βοηθήσει στη σωστή σύλληψη του μαστού. Το μωρό θηλάζει όχι πιάνοντας μόνο τη θηλή αλλά τη θηλαία άλω.